Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΟΡΘΙΑ ΒΑΣΤΟ


ΑΘΗΝΑ 14-2-2018.


Ο Κύριος τού κόσμου ολόκληρο τον δημιούργησε με τον λόγο Του και την προσταγή Του. Για να κτίσει όμως και θεμελιώσει την Εκκλησία, χρειάστηκε να χύσει το αίμα Του.
Παναγιώτης Τρεμπέλας (1886 – 18/11/1977).

Ο Οίκος που κατοικούμε και το περιβάλλον που διαβιούμε φτιάχτηκαν επί γερών θεμελίων και από θαυμάσια υλικά. Χρειάζονται όμως διαρκή συντήρηση. Χρειάζονται τήρηση των δομικών τους κανόνων. Χρειάζονται ακόμη τείχιση ενάντια στους επίδοξους γκρεμιστές τους. Διότι ο καλός ο Χτίστης θέλει την αγάπη και την εγρήγορση των παιδιών Του να ακολουθούν τα δικά Του θυσιαστικά βήματα.

Ο καλός ο Χτίστης τού Ελληνισμού και τής ανθρωπότητας ολάκερης είναι ο Θεός. Τα παιδιά που κληρονόμησαν τις δωρεές τού Πατρός είναι οι Έλληνες και πάντες οι Πιστοί που λάβαμε εντολή να βαστήξουμε καθάρια την κληρονομιά και να διαιωνίσουμε τη γενιά μας. Κάθε λαός έχει το οικόπεδο που τού μοίρασε ο Θεός. Και ο Έλληνας, ως το πρωτότοκο παιδί τού Πατέρα, έλαβε μια ακόμη εντολή και μια ακόμη κληρονομιά. Εντολή να κηρύξει την αλήθεια με κληρονομιά του το αποστολικό χρίσμα.

Όμως δεν τήρησαν όλοι οι λαοί μήτε όλοι οι άνθρωποι το λόγο που έδωσαν στο Θεό και στους ηρωικούς προπάτορες των δοξασμένων πρώτων χρόνων. Όχι πως ο δρόμος ήταν πάντα ορθάνοικτος από εμπόδια και ο καιρός ήρεμος. Και φυσικές αναποδιές υπήρξαν και κακορίζικοι άνθρωποι κάμανε φασαρίες. Όμως υπήρχανε νόμοι και συνεννοήσεις που βάζανε τα πράματα στη θέση τους. Μέχρις ότου σηκωθεί ενάντια στο φως, το σκοτάδι τού σατανά που θέλησε να πάρει τη θέση τού Θεού και να μικρύνει τον άνθρωπο στα μέτρα του.

Ιδού πως σχημάτισε την ανταρσία τού κακού ενάντια στο καλό ένας φωτισμένος θεολόγος, ο αείμνηστος Παναγιώτης Τρεμπέλας. Είπε λοιπόν ο δάσκαλος ότι ο Κύριος τού κόσμου ολόκληρο τον δημιούργησε με τον λόγο Του και την προσταγή Του. Για να κτίσει όμως και θεμελιώσει την Εκκλησία, χρειάστηκε να χύσει το Αίμα Του. Σωστά τα λέγει ο δάσκαλος, αφού κάποιοι βάλθηκαν να διαστρέψουν τον κανόνα τής ζωής, να βεβηλώσουν τα προσκυνήματα και να διαλύσουν τα κάστρα των εθνών.

Ο Θεός θέλησε, όπως γνωρίζουμε όλοι μας, να πλάσει τον άνθρωπο ελεύθερο, με νου και γνώση, ώστε να επιλέξει ο ίδιος τον δρόμο που θα ακολουθήσει στο υπόλοιπο τής ζωής του. Μάς έπλασε κατ’ εικόνα και ομοίωσή Του, ζητώντας μας απλά σεβασμό, ήθος και έργα δίκαια, για να δώσει ευλογία στην κοινωνία εκάστης εθνικής κοινότητας.

Ο δαίμονας όμως τού σφετερισμού και τής κακοδιοίκησης γέννησε από την πρώτη στιγμή τού κόσμου τον έκπτωτο άγγελο τού σκότους που από ένας εκ των καλυτέρων αγγέλων τού Θεού, μετατράπηκε στον Σατανά που εξελίχτηκε σε Σταυρωτή Χριστού και κατόπιν Διώκτη Ελλήνων. Το κακό γνωρίζει την εγγενή του αδυναμία. Γνωρίζει πως για να επιχειρήσει τούς σκοπούς του, χρειάζεται εξαγορά ψυχών και επιβολή τυραννίας.

Ο Ελληνισμός μας διαθέτει καλό χαρακτήρα και οξύ λογισμό. Είναι λαός που έχει πρωτεύσει στον ευεργετικό συνδυασμό πίστης, φιλοσοφίας, πολιτισμού και πολεμικής αρετής. Περιφρουρεί τις αξίες και τα ιδανικά τής θεοσέβειας και τής εθνοπρέπειας, τής σωφροσύνης και τού ηρωισμού. Τηρεί το ίδιο ευλαβικά και σε αγαστή ενότητα και τα αιμάτινα και τα καρδιακά σύνορα αλώβητα. Η Ελληνοορθοδοξία μας έδωσε πλειάδα αποστόλων, αγίων και μαρτύρων ελληνικότατης καταγωγής που δεν τη σεβάστηκαν οι εχθροί Θεού και Ελλάδος.

Ποιοι αλήθεια δεν ήταν Έλληνες; Δεν ήταν Έλληνες οι μαθητές τού Ιησού Χριστού πλην τού Ιουδαίου Ιούδα; Δεν ήταν Έλλην ο Λάζαρος, ο καλός φίλος τού Χριστού ο οποίος τον ανέστησε, για να δολοφονηθεί αργότερα από κείνους τούς φαρισαίους υποκριτές που φθόνησαν την Αγάπη τού Χριστού στον Άνθρωπο; Δεν ήταν Έλλην ο ίδιος ο Χριστός μας κατά την καταγωγή τής Φιλισταίας Μητρός Του Παναγιάς μας; Και φυσικά ελληνικότατη είναι επίσης η Παλαιστίνη, η Γη των Ελλήνων Φιλισταίων.

Πλέρια η συνοδοιπορία Χριστιανισμού και Ελληνισμού σε όλη την ιστορία τής ανθρωπότητας. Ύψιστη κατέστη η ιστορική στιγμή που συνάντησαν Έλληνες τον Χριστό για να λάβουν το χρίσμα να εργαστούν κατά τας εντολάς τού Πατρός, ώστε να δοξαστεί ο Υιός τού Ανθρώπου.

Όμως οι εξωμότες εβραίοι δεν θέλησαν να κάμουν έργα ειρηνικά. Θέλησαν να αποδεχτούν ως θεό τους τον πεπτωκότα Διάβολο, σηκώνοντας βία και μαχαίρι, ακόμη και εκεί ψηλά, στον Σταυρό τού Μαρτυρίου τού Ιησού Χριστού. Εκεί όπου ο ένας εκ των δύο ληστών που μετανόησαν ως λέγει η παράδοση ήταν κι αυτός ελληνικής καταγωγής.

Τα χρόνια κύλισαν μέσα σε πολέμους και διχασμούς και διώξεις των δικαίων. Οι μεγάλες δυνάμεις που χτίστηκαν στους μοντέρνους καιρούς δεν φέρανε γράμματα και πολιτισμό. Καμία τους δεν μιμήθηκε Μεγαλέξανδρο και Αγία Ρωμανία. Οι νέες αυτοκρατορίες αντί για γράμματα φέρανε φόνους, αντί για πολιτισμό φέρανε την τυραννία και τέλος αντί για πίστη φέρανε τον σατανισμό που έκρυψαν πίσω από το όνομα τής αθεΐας. Μα και μέσα στα σπλάχνα των νέων ελληνικών πολιτειών μπήκαν διεφθαρμένοι σε πολιτική, σε θεσμούς και σε ορισμένες εκκλησιαστικές θέσεις ηγετικές.

Το χρήμα μπήκε στη θέση των αξιών. Οι διαχειριστές του πήραν θέσεις εξουσίας μέσα στο έθνος το δικό μας και σε κάθε έθνος. Η τυραννία έλαβε την μορφή τής εκβιαστικής συνένωσης των λαών, των εθνών και των φυλών. Η συνένωση, η ομογενοποίηση των λαών σ’ ένα ενιαίο τύπο ανθρώπου έλαβε το σχήμα τής παγκοσμιοποίησης στην πολιτική και τού οικουμενισμού στη θρησκεία. Η μεν παγκοσμιοποίηση ρίχνει σύνορα, ο δε οικουμενισμός θέλει να ενώσει τις ψευτοθρησκείες που κατασκεύασαν οι δούλοι τού Άνομου με την μια και μόνη Πίστη, την μια και μόνη Ορθή Δόξα τού Ενός Ζώντος Θεού, την Ορθοδοξία τού Αποστολικού Ελληνισμού.

Ο Ελληνισμός έχει ματώσει πολλές φορές, δίχως να αλλάξει ποτέ την Πίστη των Πατέρων του. Ο Ελληνισμός γνώρισε πικρές στιγμές σκλαβιάς, ανείπωτο δράμα, νεκρούς ήρωες, καμένα σπίτια, καμένες εκκλησιές, συλημένους τάφους, εδαφικούς ακρωτηριασμούς, νέες απειλές και σκλαβιές στις μέρες μας. Κάναμε οπωσδήποτε πολλά λάθη με διορισμούς κούφιων υπάρξεων. Διασπαστήκαμε από ψευτοσωτήρες και ψευτοανθρωπιστές. Αλλά μέλλει να σωθούμε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Τώρα πλέον ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε σιμά στο Θεό για Θεία Δίκη και Ελληνική Λευτεριά. Να πέσουν οι εστίες τού ψεύδους και τής διαιρέσεως. Τίποτα δεν δύναται να ρίξει από τις καρδιές μας και από τα λάβαρά μας τον Τίμιο Σταυρό και τον Δικέφαλο Αετό που φέρουν τα Λάβαρα τής Ελλάδος και τής Ορθοδοξίας μας.

Μία είναι η Πίστη, μία και η Πατρίδα μας. Χριστός και Ελλάς. Χριστιανισμός και Εθνικός Κοινωνισμός είναι η ζωή μας, η οδός τής Θείας Δημιουργίας και τής Προόδου τής Εθνικής μας Κοινότητος. Τα Ιερά και τα Πάτρια όρθια βαστούμε. Λευτερώνουμε και πλαταίνουμε Ελληνισμό και Ορθοδοξία ως κραταιά δύναμη ισχύος μέσα σε μια ανθρωπότητα λεύτερων εθνών και λαών. Με Βασιλέα τον Χριστό μας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...