Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ 3-12-2017.

Ο Ελληνισμός είναι λαός ανήσυχος και δημιουργικός. Κινείται διαρκώς μες το χώρο του και πλάθει τον κόσμο και τον περίγυρο στα μέτρα του. Με το νου, με τα χέρια, με το μελάνι, με το αίμα, δίνει σχήμα στη φύση και αξιοποιεί τούς χυμούς της. Και λειτουργεί ως ένα σώμα, με τον κάθε Έλληνα κύτταρο τού ίδιου οργανισμού που τον λένε Ελλάδα.

Ο Έλλην φτιάχνει κτήρια, τέχνες, επιστήμες, ναούς, κάστρα, εργαστήρια, τεχνοτροπίες και τα αραδιάζει μές την κοινωνία του. Όλα ετούτα, πλεγμένα και συνεργαζόμενα, παράγουν τον πολιτισμό. Μαζί με τις Παραδόσεις και την διαιώνιση τής Φυλής, το ζύμωμα τού Ελληνικού Πολιτισμού πιστοποιεί την ζωντάνια τού Ελληνισμού.

Η Παράδοση είναι η ταυτότητα τής Φυλής. Η διαιώνιση τής Φυλής πιστοποιεί τη λευτεριά της. Και ο Πολιτισμός είναι η μαγιά που βάζει στο παρόν τη βάση για το μέλλον τής Φυλής. Δεν έχει σημασία η απροσδιόριστη ανθρώπινη φύση μήτε η εργασία που κάνει ο ραγιάς για το αφεντικό του, αφού πολιτισμός σημαίνει λευτεριά και λευτεριά σημαίνει εθνική ταυτότητα. Σημασία έχει η γνώση, η συνείδηση και η ύπαρξη τού Έθνους, διότι το Έθνος μονάχα, ως συνειδητή συλλογικότητα, παράγει έργα χρήσιμα για τη Φυλή και την ανθρωπότητα.  

Σε κάθε ιστορική του φάση ο ακμαίος Ελληνισμός φτιάχνει πολιτισμό από χρέος και δίψα μαζί. Να ζει η Φυλή μέσα μας αιώνια, από το απώτατο παρελθόν έως το απώτατο μέλλον, ως κληροδότημα και ως φυσική ελληνικότητα. Να κάμψουμε τις δυσκολίες τής ζωής και να την κάνουμε λεία και ευκολοδιάβατη για τα παιδιά μας. Με την εργασία τού πνεύματος και τού σώματος να παράγουμε αγαθά και υποδομές για τούς ανθρώπους μας. Και με τον πόλεμο να φυλάγουμε τον πολιτισμό και να τον απλώνουμε μαζί με τα εθνικά μας σύνορα.

Τι είναι σε όλη του την έννοια και την εμφάνιση ο Ελληνικός Πολιτισμός; Είναι η Πίστη στο Θεό και την Πατρίδα, είναι οι εκκλησιές και οι γραφές αγίων και ηρώων, είναι η γλώσσα και η γραφή τής Φυλής, είναι η αρχιτεκτονική τού σπιτιού, η οικογένεια και η θαλπωρή της. Είναι η τιμιότητα και η εργασία, η αγάπη προς την μικρή και την μεγάλη οικογένεια συνάμα, προς τα παιδιά σου και το έθνος σου. Είναι τα γράμματα και οι τέχνες που έχουν χρώμα ελληνικό. Τα όμορφα και λειτουργικά κτήρια, οι πόροι τής γης σου που τρανώνεται μαζί σου.

Ο άνθρωπος ζει όταν σκέπτεται, κινείται και εκφράζει χρησιμότητα διά πράξεων όμορφων, καλών και απτών. Είναι αληθώς Έλλην Άνθρωπος. Ο άνθρωπος αγαπά τον Πολιτισμό των Πατέρων του και φτιάχνει ακόμη πιο όμορφο τον δικό του Πολιτισμό για να τον αγαπήσουν οι νέοι τής Φυλής του. Ο Έλλην Άνθρωπος ταυτίζεται με τον Πολιτισμό του όπως και με τη Φυλή του. Θωρακίζει με το δίκαιο και με το ατσάλι, με τούς κανόνες μα και την πολεμική αρετή τής Φυλής την κραταιά υπόσταση τού Ελληνισμού και των έργων της.

Ο Έλληνας είναι ο φιλόσοφος τής ιδέας και ο εργοδηγός τής ύλης. Σκέπτεται και πράττει. Κάμει την ύλη όχημα τής ιδέας. Άρχει τού εαυτού του και υποτάσσεται συνειδητά και αποκλειστικά στο λαό που ανήκει. Συλλογιέται και αποφασίζει με τη δύναμη τού νου και τής ψυχής του, δίχως ίχνος εξαρτήσεων ξένων. Συλλογιέται επομένως λεύτερα για να κάνει τη ζωή τής Φυλής του πιο άνετη, πιο αυτάρκη, πιο όμορφη, επομένως και απολύτως ελεύθερη.

Ελεύθεροι είναι οι δυνατοί. Δυνατοί είναι οι θεληματικοί. Θεληματικοί είναι οι εθνικά φιλόδοξοι. Και χρήσιμη φιλοδοξία είναι αυτή που τηρεί απαραβίαστο και χτίζει διαρκώς πιο λαμπρό τον Οίκο τής Φυλής. Ελληνικό Πολιτισμό φτιάχνουν το δίχως άλλο οι Έλληνες που είναι ελεύθεροι, δυνατοί, θεληματικοί και εθνικώς φιλόδοξοι. Οι Έλληνες που έχουν πίστη και οξύνοια. Με την πίστη διατηρείς. Με την οξύνοια μεγαλώνεις. Και με τις πράξεις θεμελιώνεις τη νίκη σου σε ομορφιά και μεγαλοσύνη.

Όταν παίρνουν τις αποφάσεις για το λαό εκείνοι που ανήκουν σε λαό ξένο και οι εσωτερικοί που δεν πιστεύουν σε εθνική συνείδηση και φυλετική προσωπικότητα, τότε ο λαός καταντά ένα κουφάρι άχρηστο. Όχι πολιτισμό δεν είναι άξιος να φτιάξει, μα δεν αξίζει καν να ζει. Η φύση έχει προδιαγράψει το τέλος τού ασυναίσθητου και ετεροδιοίκητου λαού.  Θα υπάρχει όσο θα υπηρετεί τούς σατανάδες τής ύλης και θα αφομοιωθεί από τον κατακτητή του. Αμέσως μετά η ελληνοσύνη θα γίνει ψοφιοσύνη.

Δεν έχουν καμία απολύτως σημασία τα πολιτεύματα. Δεν έχει καμία σημασία αν ο λαός διαθέτει εκπροσώπους σε τέσσερις τοίχους να βγάζουν βουλές για κείνον. Σημασία έχει ολάκερο το Έθνος να συνθέτει πολίτευμα και σύνταγμα, χάρτη και κανόνα τής Ελληνικής Φυλής. Σημασία έχει να βούλεται και να εργάζεται ο λαός για τον λαό καθ’ ολοκληρία. Να κινείται, να πάλλεται, να γεννά δικούς του πολιτισμούς.

Πολιτισμός λοιπόν είναι να φτιάχνεις τα μικρά και τα μεγάλα, τα ασήμαντα και τα σημαντικά, με τα δικά σου ανθρώπινα μέλη. Από τούς προσωπικούς σου χώρους έως το σπίτι ολάκερο. Από τα διακοσμητικά έως τα λειτουργικά μικροαντικείμενα. Από τούς ψυχαγωγικούς έως τούς εργασιακούς χώρους. Από τις εκκλησιές έως τα Κάστρα. Από το εκπαιδευτικό ίδρυμα έως το στρατώνα. Να φτιάχνεις τις εικόνες, τα αγάλματα, την υγεία, όλα με σεβασμό στην Παράδοση και το βλέμμα στραμμένο στον Νέο Ελληνισμό. Αγία, Πλέρια και Φυσική Ελλάδα. Ας ζυμώσουμε λοιπόν τον δικό μας Ελληνικό Πολιτισμό.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...