Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«Σπασμένο καράβι» οι ΗΠΑ

Δυστυχώς για τους «εραστές της αστερόεσσας» ο μύθος της «απόλυτης υπερδύναμης» στην άλλη μεριά του Ατλαντικού καταρρέει.
«Σπασμένο καράβι» οι Η.Π.Α. έχουν καταντήσει άντρο διαφωνίας των διεθνών συμφερόντων που έχουν στριμωχτεί εκεί, αφού δύσκολα πιστεύει κανείς τα λόγια του Ομπάμα ότι δήθεν λόγω ιδεολογίας μια μικρή μερίδα βουλευτών κράτα την χώρα σε ομηρία. Από την στιγμή που μιλάμε για παγκόσμια διοίκηση, αποτελούμενη από αντικρουόμενα συμφέροντα, άσχετα αν όλοι επιθυμούν την υποδούλωση των λαών, δεν μπορούμε να πιστέψουμε τις εξαγγελίες του «πλανητάρχη».

Λογικά θα βρεθεί προσωρινή λύση, αν και ποτέ δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Ωστόσο, το όλον θέμα μόνο χαμόγελα μπορεί να έχει προκαλέσει στο Κρεμλίνο. Μήπως ο Πούτιν τελικά προγραμματίσει ρωσική λύση για την χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης; Άλλωστε σύμφωνα με δημοσιεύματα κομμάτι του αμερικανικού λαού έχει αρχίσει και συμπαθεί τον Ρώσο ηγέτη.
Όσο διαρκεί το «shutdown», η ήδη αρκετά «σμπαραλιασμένη» οικονομία των Η.Π.Α. θα πλήττεται περαιτέρω. Μόνο ο μισθοφορικός στρατός γλυτώνει, ο οποίος έχει τα «contracts» με διάφορες πολυεθνικές που τον χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.
Στο αποκαλυπτικό μας άρθρο «Το τέλος του american dream» είχε τονιστεί ότι το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους λόγους. Η ευκολία με την οποία ανοιγοκλείνει η λειτουργία του, η δυνατότητα επιβολής στρατιωτικού νόμου ανά πάσα στιγμή στους πολίτες και το υπερδιογκωμένο αμερικανικό χρέος επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές, ότι δηλαδή η «υπερδύναμη» είναι ένα πλήρως εξαρτώμενο κράτος που μπορεί μάλιστα να κηρυχθεί οποτεδήποτε σε πτώχευση, προκαλώντας «τσουνάμι» στην παγκόσμια οικονομία, όπως χαρακτηριστικά είχαμε γράψει.
Τότε οι πολυεθνικές και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω θα χρησιμοποιήσουν τον στρατό του ΝΑΤΟ, προκειμένου να προκαλέσουν τους «απείθαρχους» Ρώσους, οι οποίοι «τολμούν» να υποστηρίζουν την πολυκεντρικότητα στον πλανήτη και να μην παραδίδουν τον πλούτο τους, όπως π.χ. οι Η.Π.Α., στα χέρια της παγκόσμιας διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...