Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Κάνουν μάθημα στο προαύλιο στο 2o Γυμνάσιο Αρτέμιδας

Οι εικόνες που αντικρίζουμε να διαδραματίζονται στο 2 Γυμνάσιο Αρτέμιδας μας γεμίζουν ντροπή και αισχύνη για το πώς έχει καταντήσει η Παιδεία στη χώρα μας. Μια χώρα που κάποτε ήταν το «παιδευτήριο» ολόκληρου του τότε αρχαίου Κόσμου, σύμφωνα με τον Θουκυδίδη. 
Στο συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο απαρχής κατασκευάστηκε με άθλιας υποδομής κοντέινερ, αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια την αναλγησία και την εσκεμμένη κώφωση των Τοπικών και Δημοτικών Αρχών. Παρά τις επανειλημμένες και άτοπες δεσμεύσεις τους και τις φανφαρονικές εξαγγελίες τους, το σχολείο συνέχιζε να στεγάζεται εξʼ ολοκλήρου σε λυόμενες κατασκευές, χωρίς τον επαρκή εξοπλισμό και εκθέτοντας τους μικρούς μαθητές στις σκληρές καιρικές συνθήκες.

Από το 2010 εμφανίστηκε και το πρόβλημα της αλματώδους αύξησης των μαθητών με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα κουβούκλια, που δεν μπορούν να συγκριθούν με τις κλιματιζόμενες αίθουσες υποδοχής λαθρομεταναστών, λειτουργούσαν παράνομα, αφού ο αριθμός των παιδιών υπερέβαινε το «επιτρεπόμενο όριο» μια και δεν αναφερόμαστε σε σχολικό κτίριο, αλλά σε λυόμενο!
Η αναλγησία του Κράτους, του Υπουργείου Παιδείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει σαν αποτέλεσμα σήμερα εκατοντάδες παιδιά να κάνουν μάθημα, μπροστά στα μάτια των αγανακτισμένων γονιών τους, στο προαύλιο χωρίς αίθουσα, θρανία, καρέκλες και με καθηγητές που παίζουν το ρόλο του «φύλακα» και όχι του «λειτουργού». 
Αναρωτιόμαστε κύριοι «Υπεύθυνοι». Τα δικά σας παιδιά θα τα στέλνατε εκτεθειμένα στον ήλιο ή στο κρύο και τη βροχή να μάθουν «γράμματα»; Να κάθονται στα πεζούλια και να γράφουν στον προαύλιο χώρο; Σε τι διαφέρει η εικόνα αυτή των μαθητών από οποιοδήποτε άλλη εικόνα σχολείου τριτοκοσμικής χώρας, που βλέπαμε πριν από χρόνια στις οθόνες της τηλεόρασής μας σε διαφημιστικά για αποκομιδή χρημάτων και αποστολή βοήθειας; Αυτή είναι η κατάντια και η ολίσθηση της Παιδείας! Μιας Παιδείας που δεν επιθυμεί να δημιουργήσει άξιους κι ενάρετους πολίτες, αλλά γίνεται χειραγωγούμενο μέσο των σηψαιμικών πολιτικών αποβρασμάτων που έντεχνα γκρεμίζουν κάθε κριτήριο αναφοράς σε ηθικές αξίες και Ανώτερες Ιδέες.
Πολίτες ξυπνήστε!!!
Η πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μας παραμελείται και οδηγείται στον αφανισμό. Κατάργηση και υποβάθμιση του Υπέρτατου και αναγκαίου αγαθού της Παιδείας αφήνουν το δρόμο ελεύθερο σε μηχανισμούς προπαγάνδας που μειώνουν το υπόβαθρο της αντίστασης και της ελεύθερης κριτικής σκέψης.
Ξυπνήστε πριν να είναι πολύ αργά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...