Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Μίσους για το Ισραήλ


Οι εχθροί του εβραϊκού κράτους σε 80 χώρες σήμερα, 2 Αυγούστου, εορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα της «αλ Κουντς», η οποία είναι η ημέρα του αντι-σιωνισμού και της αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστινίων εναντίον του Ισραήλ, γράφει το εβραϊκό δημοσίευμα.

«Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη», συνεχίζει το δημοσίευμα, « σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο- ιδιαίτερα στο Ιράν.  Η «Ντεν αλ Κουντς»- δηλαδή η ημέρα που θα δούμε ελεύθερη την Ιερουσαλήμ-  γιορτάζεται κάθε χρόνο με το σεληνιακό ημερολόγιο την τελευταία Παρασκευή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Η Διεθνής Ημέρα της αλ Κουντς καθιερώθηκε το 1979 από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, τον ηγέτη της ιρανικής επανάστασης, προκειμένου να προσελκύσουν την προσοχή του κόσμου στην Παλαιστινιακή Υπόθεση και την ενίσχυση  του Ιράν προς τρομοκρατικές ομάδες, όπως είναι η ‘Χεζμπολάχ’ και η «Ισλαμική Τζιχάντ».

Συνήθως η Ημέρα αλ Κουντς,  εορτάζεται στο Ιράν μαζικά, με καύσεις σημαιών του Ισραήλ και των ΗΠΑ και προβλέπουν τον επικείμενο θάνατο του πρώτου «σιωνιστικού καθεστώτος».

Παραδοσιακά, οι σύμμαχοι του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου της τρομοκρατικής οργάνωσης του Λιβάνου «Χεζμπολάχ» και το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία διοργανώνουν μαζικές δράσεις  κατά του Ισραήλ, σημειώνει το δημοσίευμα του ισραηλινού «Κανάλι 9».

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...