Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Το Βερολίνο ζητά κυρώσεις κατά αμερικανικών εταιρειών για την υπόθεση κατασκοπείας

Η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Σαμπίνε Λοϊτχόισερ-Σναρενμπέργκερ υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τα μέσα να επιβάλει κυρώσεις εναντίον των αμερικανικών εταιρειών οι οποίες διενεργούν κατασκοπεία για λογαριασμό ξένων μυστικών υπηρεσιών.
«Χρειαζόμαστε ένα σύνολο μέτρων σε επίπεδο ΕΕ εναντίον της μαζικής κατασκοπείας από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες», τόνισε η υπουργός σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Οι αμερικανικές εταιρείες που δεν θα τηρούν τα μέτρα αυτά πρέπει να αποκλειστούν από την ευρωπαϊκή αγορά», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα υπουργό, οι διαπραγματεύσεις για μια ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αποτελούν «ένα πρώτο σημαντικό βήμα» προς ένα «ευρωπαϊκό χώρο ασφαλή για τα δεδομένα».
«Δεν είναι οι ξένες μυστικές υπηρεσίες αυτές που θα μάς υπαγορεύσουν τους κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής στην ψηφιακή εποχή, αλλά τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών», επισήμανε.
Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες πληροφορικής και διαδικτύου όπως οι Facebook, Google και Apple, παραδέχθηκαν ότι παρέδιδαν εδώ και χρόνια δεδομένα των χρηστών τους στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην συμβούλου της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...