Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

''Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει''

Μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖ θα παραμείνει ενιαίος στέλνει η βουλευτής του κόμματος Ρένα Δούρου. «Σε όσους ελπίζουν σε διαιρέσεις του ΣΥΡΙΖA, τους εύχομαι “περαστικά”. Οι ευσεβείς πόθοι τους θα παραμένουν πόθοι» λέει σε συνέντευξη που παρέθεσε στη Real News.
 
Η υπεύθυνη για θέματα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το μόνο που μπορεί να πάρει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ο Αντώνης Σαμαράς είναι μία καλή φωτογραφία στο Λευκό Οίκο. Υποστηρίζει άλλωστε, πως ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά τελειώνει και ότι οδηγούμαστε σε κάλπες.
 
«Ο κ. Σαμαράς πήρε το πράσινο φως, που τόσο επιθυμούσε, για την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον. Είχε βέβαια προηγηθεί η απομάκρυνση της υποψηφιότητας της Gazprom για την πώληση της ΔΕΠΑ… Ωστόσο, το ελληνικό πρόβλημα είναι σύνθετο και δε σχετίζεται με την επιλογή κάποιου στρατοπέδου –πολλώ δε μάλλον που η Αθήνα έχει επιλέξει σαφώς τη λιτότητα και όχι την ποσοτική χαλάρωση. Η μόνη διέξοδος είναι μια πολυεπίπεδη, ανεξάρτητη, εξωτερική πολιτική, που θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τον ενεργειακό παράγοντα, τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει ως χαρτί διαπραγμάτευσης. Έτσι λοιπόν, τι άλλο να πάρει ο κ. Σαμαράς από τον κ. Ομπάμα, πέρα από μια καλή φωτογραφία στο Λευκό Οίκο;» λέει χαρακτηριστικά η κ. Δούρου στην εφημερίδα.
 
Χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών ως «ακλόνητους αρχιτέκτονες της κυβέρνησης των “προθύμων”» που «εκτελούν την πολιτική της λιτότητας, αδιαφορώντας αν έτσι εκτελούν και τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία» προσθέτει.
 
Αναφορικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και το κατοχικό δάνειο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Ο κ. Βενιζέλος, αντιπρόεδρος –θυμίζω- της κυβέρνησης, δεν κατατάσσει στις άμεσες προτεραιότητές του το ηθικό και νομικό χρέος της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, όπως φαίνεται στα λόγια και τις πράξεις του – από την Ολομέλεια της Βουλής, όπου έφερε το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ με το Μανώλη Γλέζο, έως την πρόσφατη μη απάντησή του για τη λειτουργία της σχετικής κοινοβουλευτικής επιτροπής. Μιας πρότασης που μπορεί να φέρει σοβαρά αποτελέσματα, κτίζοντας μέτωπο στήριξης του δίκαιου αιτήματος της πατρίδας μας και αποκλείοντας εθνικιστικές αντιγερμανικές τάσεις που απαλλάσσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». 
 
Ερωτηθείσα για την έκθεση της τρόικας, κι αν εκτιμά αν θα υπάρξουν νέα μέτρα ή εκλογές η κ. Δούρου ανέφερε ότι οι εκθέσεις της τρόικας και του ΔΝΤ συνεπάγονται νέα μέτρα. «Όπως κι αν τα ονομάσει η κυβέρνηση, κινητικότητα, ή συγχωνεύσεις, αυτά σημαίνουν μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, εξώσεις από τα σπίτια, χαράτσια, και φορολογικό ξεζούμισμα μισθωτών και συνταξιούχων. Το άγχος της κυβέρνησης να περάσει όλα τα τερατώδη σχέδιά της μέσα στο καλοκαίρι, φανερώνει ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει. Οδηγούμαστε σε κάλπες. Κι εκεί ο λαός που τώρα ξέρει, και δεν πρέπει και δεν μπορεί να παραπλανηθεί, θα δώσει ηχηρή απάντηση».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...