Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Άλλη μια σκληρή... μερκελική 4ετία για τους Ευρωπαίους

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για άλλα τέσσερα χρόνια αμετακίνητων γερμανικών πολιτικών στη μάχη κατά της κρίσης, δηλώνει βασικός σύμμαχος της Angela Merkel, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την καγκελάριο να προηγείται, επτά εβδομάδες πριν από τις εκλογές στη Γερμανία.
Εάν επανεκλεγεί, η Merkel θα επιμείνει στη στάση της ότι κανένα κρατικό ή τραπεζικό χρέος δεν μπορεί να αμοιβαιοποιηθεί στην Ευρώπη, ξεκαθάρισε ο Michael Meister, αναπληρωτής πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών της Merkel, μιλώντας στο Bloomberg.

“Η γερμανική στάση είναι ξεκάθαρη. Και καμία από τις αρχές της δεν θα αλλάξει μετά τις εκλογές. Οι εκπρόσωποι άλλων χωρών θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν άλλα τέσσερα χρόνια αυτής της γερμανικής πολιτικής”, τονίζει ο Meister.
Οι δηλώσεις του προφανώς έρχονται ως απάντηση των προσδοκιών της Ελλάδας για κούρεμα των δανείων διάσωσης μετά τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου. “Έπειτα και από τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος της Ελλάδας, κανείς μπορεί να εξετάσει εάν υπάρχουν άλλες τεχνικές επιλογές να δοθεί μια ελάφρυνση στην Ελλάδα”, είπε ο Meister, αλλά ξεκαθάρισε ότι μιλά για επιμήκυνση των δανείων διάσωσης και μείωση των επιτοκίων τους, και όχι για haircut.
Αλλά και ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Joseph Muscat, είχε πει πρόσφατα ότι η ΕΕ τελεί υπό αναμονή, εν όψει των γερμανικών εκλογών, υπονοώντας ότι οι αντίπαλοι της Merkel ελπίζουν για κάποια χαλάρωση της στάση της αργότερα. Ο συνασπισμός της Merkel απορρίπτει επίσης τις προτάσεις για την τραπεζική ένωση στην Ευρώπη, κυρίως υπό το φόβο ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα καταλήξουν να “πληρώνουν” το λογαριασμό για τις αποτυχίες της τραπεζικής εποπτείας σε άλλες χώρες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...