Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Το χημικό όπλο Agent Orange χρησιμοποιείται κατά των διαδηλωτών στην Τουρκία


Διαμαρτυρίες έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Τουρκία το Σάββατο, καθώς δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών κατευθύνθηκαν στους δρόμους κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της πολιτικής αναταραχής στη χώρα. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν απο αυτό που τώρα αποκαλέιται «αιματηρή Παρασκευή» πέρα από τα σχέδια καταστροφής του πάρκου Gezi, γνωστός ως ο μοναδικός πράσινος χώρος που απέμεινε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ξεκίνησε ως μια ειρηνική διαμαρτυρία, με τη δημιουργία σκηνών απο τους διαδηλωτές, το τραγούδι και την ανάγνωση βιβλίων για να κρατήσει μακριά τις μπουλντόζες απο το πάρκο. Η αστυνομία σύντομα άρχισε πύρ, δακρυγόνα, χειροβομβίδες αερίου, πυροβόλα νερού και σφαίρες από καουτσούκ μέσα στο πλήθος και τους ειρηνικούς διαδηλωτές. 



Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον τους. Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές ότι η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Agent Orange, μια χημική ουσία που απαγορεύτηκε από τον ΟΗΕ εναντίον των διαδηλωτών.

Η επίδραση του Agent Orange στο ανθρώπινο σώμα, είναι αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία.

Το Agent Orange, είναι ο συνδυασμός του κωδικοποιημένου ονόματος για το ζιζανιοκτόνο Orange (HO) και Agent LNX, ένα από τα ζιζανιοκτόνα και αποφυλλωτικά που χρησιμοποιούνται από τον στρατό των ΗΠΑ ως μέρος της παραγωγής του προγράμματος χημικού πολέμου.



ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...