Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΝΤ: «Δε λύνει το πρόβλημα η απόφαση του Eurogroup»

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ, Γιόχαν Πράντερ, επανέλαβε την εκτίμηση ότι η αντιμετώπιση της κρίσης χωρίς μια βιώσιμη λύση του χρέους για την Ελλάδα είναι αδύνατη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», ο Πράντερ επισήμανε ότι η απόφαση για εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, συμβάλλει σε στιγμιαία εκτόνωση της κρίσης του ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί μόνον έναν ακόμη συμβιβασμό που θα βοηθήσει να ξεπεραστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς να συνιστά μια λύση.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν «βιώσιμη λύση για το χρέος» σημαίνει διαγραφή χρέους με τη συμμετοχή δημόσιων πιστωτών, σημείωσε πως δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τον όρο «διαγραφή χρέους», διευκρινίζοντας ότι το ΔΝΤ και οι ηγέτες στην Ευρωζώνη εκπροσωπούν τελείως διαφορετικές απόψεις ως προς τη λύση της κρίσης, που αφορούν κυρίως την ταχύτητα των μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του ΔΝΤ, ο κόσμος δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να επιδείξει υπομονή για τα πολύ αργά και διστακτικά βήματα εξυγίανσης.
Είναι σε όλους σαφές ότι μια βιώσιμη λύση, προσκρούει σε εμπόδια «μη οικονομικής φύσης», όπως για παράδειγμα, εκλογικές αναμετρήσεις, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξουν τολμηρότερα βήματα, διότι διαφορετικά,θα μπορούσε εύκολα να ξεφύγει η κατάσταση για τους εμπλεκόμενους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...