Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια με τους ναυτεργάτες


wpid 696A0A3DF90F6768B02BE1BF4ADED41F Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια με τους ναυτεργάτες

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ανώτατος αξιωματικός ο οποίος είχε την ευθύνη των μέτρων για την προστασία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ενώ διατάχτηκε ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη στο Πεντάγωνο, πόσοι αστυνομικοί βρίσκονταν στο σημείο και γιατί διαδραματίστηκαν αυτές οι εικόνες που διασύρουν τη χώρα σε όλη την υφήλιο.

Μέχρι και αυτή την ώρα πάντως, περισσότεροι από 300 διαδηλωτές παραμένουν έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, διαμαρτυρόμενοι για τις 106 προσαγωγές συναδέλφων τους, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του σωματείου στα ναυπηγεία, στις οποίες προχώρησε το πρωί της Πέμπτης η αστυνομία στον χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας . Μάλιστα, στο σημείο για συμπαράσταση έφτασαν φοιτητές και γιατροί που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως έγινε γνωστό, δεκαπέντε από τους συνολικά 106 προσαχθέντες συνελήφθησαν ως προταίτιοι των επεισοδίων στο ΥΕΘΑ και πως επρόκειτο να οδηγηθούν στον ανακριτή το πρωί της Παρασκευής.
Νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης επικράτησε χάος όταν συγκεντρωμένοι, πέταξαν πέτρες, ξύλα αλλά και καπνογόνα στην είσοδο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι «απάντησαν» με χρήση χημικών, απωθώντας τους από το σημείο.
Λίγο μετά τις 18:00 οι διαδηλωτές απελευθέρωσαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Αλεξάνδρας που οδηγεί προς Κηφισία, ωστόσο το ρεύμα προς την Πατησίων παραμένει κλειστό.
Στο πλευρό των δεκάδων εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που προσήχθησαν, έσπευσαν συνδικαλιστές από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.  Έξω από το κτίριο βρέθηκε τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, αλλά και βουλευτές.
«Εδάρησαν ανηλεώς από τις δυνάμεις καταστολής και οδηγούνται τώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ευρισκόμενος έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
«Δεν είναι μόνο ότι διέλυσαν τη ζωή μας. Διέλυσαν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα», υποστήριξε ο κ. Παναγόπουλος παραβλέποντας το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά «μπούκαραν» μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
«Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία και συνδικαλιστικών στελεχών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής “Αμυνας», καταγγέλει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ και ζητά ν” αφεθούν ελεύθεροι αμέσως όλοι οι συλληφθέντες και να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...