Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Απίστευτο! Η Μέρκελ μας καλεί...να κάνουμε δημοψήφισμα για το ευρώ!!!


Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Άνγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης.
Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης.


Διαψεύδει η Μέρκελ τα περί δημοψηφίσματος


Λίγο μετά την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, η γερμανική καγκελαρία σε ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι οι ειδήσεις
«σύμφωνα με τις οποίες η καγκελάριος πρότεινε στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι λάθος»

«Η κυβερνητική ανακοίνωση απεικονίζει την πραγματικότητα»


Η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα, σχολίασαν κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας σχετικά με τη διάψευση του Βερολίνου.


Ουδέν σχόλιον από το Μέγαρο Μαξίμου


Ουδέν σχόλιον είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στη διάψευση της καγκελαρίας.


Οργισμένη αντίδραση των πολιτικών αρχηγών


Ενόχληση για την πρόταση της Άνγκελα Μέρκελ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος με θέμα «ναι ή όχι στο ευρώ» εξέφρασε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος.
«Η Γερμανία αν επιθυμεί μπορεί να κάνει στην επικράτεια της δημοψήφισμα και να φύγει από το Ευρώ, εμείς δεν έχουμε τέτοιο δίλημμα», ήταν το σχόλιο του κ. Καμμένου στο λογαριασμό του στο twitter.


Σχολιάζοντας την πρόταση της γερμανίδας καγκελαρίου για διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ» παράλληλα με τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας τόνισε:
«Η κ Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα προτεκτοράτο. Αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς με την στάση τους και τις επιστολές τους».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο λαός θα δώσει την οριστική απάντηση, δηλαδή
«θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας και θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...