Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ρίχνει τους τόνους με τη Μέρκελ ο Π. Πικραμμένος


Ρίχνει τους τόνους με τη Μέρκελ ο Π. Πικραμμένος

Ρίχνει τους τόνους η ελληνική πλευρά στη κόντρα με την Α. Μέρκελ μετά την πρόταση της για δημοψήφισμα, κάτι το οποίο η ίδια τελικά αρνήθηκε. «Το θέμα εξαντλήθηκε χθες. Εκείνο που είναι σημαντικό και πρέπει να στρέψουμε τη προσοχή μας είναι το Συνέδριο Κορυφής που θα γίνει την Τετάρτη» είπε ο Π. Πικραμμένος σήμερα.


Πάντως παραμένουν στο όριο οι σχέσεις Αθήνας – Βερολίνου, μετά την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, η οποία ζήτησε δημοψήφισμα παράλληλα με τις εκλογές.
Μετά τη σύσσωμη αντίδραση των πολιτικών κομμάτων το Βερολίνο έσπευσε να «διαψεύσει» ότι υπήρξε τέτοια πρόταση της καγκελάριου στη τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Κάρολο Παπούλια.
Το σκηνικό έγινε ακόμα πιο περίπλοκο όταν το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ανέφεραν κατηγορηματικά ότι ισχύει στο ακέραιο η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και στην οποία ανακοίνωση έγινε ξεκάθαρη αναφορά στην πρόταση» της κ Μέρκελ για δημοψήφισμα.
Στο μεταξύ, κύκλοι της προεδρίας της Δημοκρατίας σχετικά με τη διάψευση του Βερολίνουσχολίασαν επίσης πως η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...