Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Internum corporis της ΕΛ.ΑΣ οι βαρύτατες σωματικές βλάβες που υπέστη ο 18χρονος κατά την διάρκεια της "φιλοξενίας" του


Μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει στην Κρήτη  αλλά και σε όλητην Ελλάδα  με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες   των γονέων και  των συγγενών του 18 χρονου  που χαροπαλεύει  στο Τζάνειο εξ αιτίας (όπως  καταγγέλουν) της "ειδικής περιποίησης"  που  του ...προσέφερε  η  Αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου (βλ.εδώ), η ΕΛ.ΑΣ  θα προχωρήσει  σε  "Ένορκη  Διοικητική Εξέταση" (ΕΔΕ)  προκειμένου  να ...
διαλευκανθεί  η  υπόθεση.

Θα περίμενε κανείς , δεδομένης  της  κατάστασης του 18χρονου  και κάτω υπο το βάρος τόσο σοβαρών καταγγελιών, να έχει ήδη  επιληφθεί  του θέματος   η δικαιοσύνη  και μάλιστα  με  άμεσο τρόπο, όπως κάνει σε άλλες περιπτώσεις  δηλαδή  προανάκριση και αν συντρέχουν λόγοι , εισαγγελική παρέμβαση  και ποινική δίωξη  των  υπόπτων.

Αντ΄αυτού  μαθαίνουμε  ότι  η  πολιτεία  θεωρεί ως  internum corporis (εσωτερική υπόθεση κατά μία εννοια) της αστυνομίας , μια εγκληματική ενέργεια κατά ζωής όπως διαφαίνεται  ότι  συνέβη  στην περίπτωση  του 18χρονου .
Πιο κάτω αναδημοσιευουμε  παλι απο απο το  briefingnews σχετικό ρεπορτάζ:

Στάσιμη αλλά κρίσιμη η κατάσταση του 18χρονου Κώστα Χαιρέτη 

Διασωληνωμένος και με μηχανική υποστήριξη αναπνοής νοσηλεύεται στο δωμάτιο 303 του Τζάνειου νοσοκομείου ο 18χρονος Κώστας Χαιρέτης από τα Ανώγεια, ο οποίος όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς της Αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου.
Όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, ο νεαρός κρητικός έχει πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του, όπως ρήξη παγκρέατος, πνεύμονα, συκωτιού, έχει σπασμένα πλευρά, και δύο αιματώματα, ενώ όπως σημειώνουν δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο.

Εμείς, βρεθήκαμε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο 18χρονος και διαπιστώσαμε ότι η οργή στις τάξεις των συγγενών, ξεχειλίζει.

Όπως υποστηρίζουν βρέθηκαν ξαφνικά σε μία κατάσταση πρωτόγνωρη γι’ αυτούς μέσα στα νοσοκομεία, με σοβαρό πρόβλημα υγείας ενός παιδιού, που όπως υποστηρίζει η θεία του, κ. Κατερίνα με την οποία συνομιλήσαμε «το μόνο που έκανε ήταν να παραδεχθεί ότι δεν έχει σταματήσει σε έλεγχο των αστυνομικών κατά το παρελθόν»…

«Θα καεί η αστυνομική διεύθυνση»

«Δεν ξέρουν που έχουν μπλέξει…

Θα κάψουμε την Αστυνομική Διεύθυνση… Θα ικανοποιηθούμε μόνο εάν διαπιστώσουμε ότι δεν θα φύγει κανένας ζωντανός από κει μέσα» τόνισαν στο BriefingNews οι συγγενείς του νεαρού, χωρίς να φοβούνται τίποτα και κανέναν.

Αποδεικνύοντας παράλληλα ότι τα πράγματα μάλλον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα.«Είμαστε ήρεμοι άνθρωποι. Δεν πειράζουμε κανέναν. Όταν μας πειράξουν όμως θα μας βρουν απέναντί τους. Πολύ σύντομα μάλιστα» , απειλούσαν δείχνοντας ότι είναι πεπεισμένοι ότι τα πράγματα έχουν όπως ακριβώς αναφέρουν στην καταγγελία.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την καταγγελία, ο νεαρός είχε προσαχθεί τα ξημερώματα... της Κυριακής μαζί με τέσσερις φίλους του στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, για εξακρίβωση στοιχείων.

Όπως κατήγγειλε χθες στο BriefingNews συγγενής του 18χρονου, οι αστυνομικοί ρώτησαν την παρέα των νεαρών κατά την παραμονή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση αν έχουν ξανά δείξει στο παρελθόν παρόμοια στάση και δεν έχουν σταματήσει σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο 18χρονος, είπε πως το έχει επαναλάβει στο παρελθόν και έτσι οι αστυνομικοί τον απομόνωσαν σε ένα δωμάτιο εντός του Μεγάρου. Εκεί φόρεσαν κουκούλες και τον ξυλοκόπησαν βάναυσα.

«Δεν ζητάμε τίποτα»

Την παραδοχή των αστυνομικών ότι χτύπησαν άνανδρα τον Κώστα Χαιρέτη ζητάνε οι συγγενείς του θύματος. «Εμείς δεν θέλουμε τίποτα» τονίζει στο BriefingNews, η θεία του θύματος κ. Κατερίνα. «Θέλουμε μόνο να παραδεχθούν ότι τον χτύπησαν. Ούτε χρήματα, ούτε τίποτα. Δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι, θέλουμε απλά την αποκατάσταση της τάξης» τονίζει με φωνή τρεμάμενη από τη στενοχώρια, αλλά και γεμάτη οργή…

Η αγωνία της μάνας

Τραγική φιγούρα μέσα σε όλα αυτά, η μητέρα του 18χρονου Κώστα. Μοιάζει ήρεμη, όσο ήρεμη μπορεί να είναι μετά από αυτό το γεγονός και το μόνο που κάνει είναι να προσεύχεται στο Θεό για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση
του γιου της.

Μόνη της περνά αυτόν τον Γολγοθά, καθώς, έχει χάσει τον άντρα της από την επάρατη νόσο, και είναι φυσικό το βάρος να της λυγίζει τα γόνατα. Δεν το βάζει κάτω όμως…

Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ.

Η καταγγελία και βέβαια η τροπή που πήρε η υπόθεση έχει αναγκάσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσουν σε Ε.Δ.Ε αφού το συμβάν κρίνεται πολύ σοβαρό αλλά και περίεργο…

Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως επέλεξαν οι αστυνομικοί να κάνουν κάτι τέτοιο εντός της Αστυνομικής διεύθυνσης με πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλη εποχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...