Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Τη Δευτέρα έρχεται πάλι για να μας... τσεκάρει ο Ράιχενμπαχ


Στην Αθήνα φθάνει τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει την Πέμπτη την έκθεση προόδου της Ομάδας, μετά την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων...Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πάνο Καρβούνη, ο κ. Ράιχενμπαχ θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί για την υλοποίηση των 180 έργων προτεραιότητας, τα οποία έχουν καθορίσει η Ομάδα Δράσης, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, κόστους 10,5 δισ. ευρώ όρους του ΕΣΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάγκη ταχείας απορρόφηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων υπογραμμίστηκε στην επιστολή που απέστειλε ο προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Ράιχενμπαχ θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, ανάμεσα στα οποίους η νέα υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου, που είναι αρμόδια για τα διαρθρωτικά ταμεία και θα συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς.

Θα συναντηθεί ακόμη με την ομάδα των 40 ξένων δημοσιογράφων, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα, επίσης τη Δευτέρα, προσκεκλημένοι του ελληνικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος αυτής της φιλοξενίας, όπως ανέφερε ο κ. Καρβούνης, είναι η συμβολή του Τύπου στη δημιουργία πιο θετικής εικόνας και η άμβλυνση των αρνητικών στερεοτύπων για τη χώρα μας.

Η συμφωνία για το PSI, που θα δώσει ρευστότητα στις τράπεζες, το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, η ταχεία απορρόφηση των κοινοτικών πόρων και η τεχνική βοήθεια από την Ομάδα Δράσης, δημιουργούν ένα «ξέφωτο», εκτίμησε ο κ. Καρβούνης, προκειμένου να προχωρήσουν τα θέματα ανάπτυξης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...