Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθησαν Τούρκοι που διακινούσαν λαθρομετανάστες


Οι δυο συλληφθέντες, ηλικίας 27 και 25 ετών, έχουν διακινήσει μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών στη χώρα μας, ενώ το Μάιο του 2011, μαζί με άλλους δυο διακινητές, είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Αξιωματούχων του FRONTEX. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δυο Τούρκοι διακινητές, που έφεραν κυνηγετικές καραμπίνες, εντοπίσθηκαν στην περιοχή του Τυχερού Έβρου να μεταφέρουν στη χώρα μας, με φουσκωτή βάρκα, αρχικά μια ομάδα 20 λαθρομεταναστών.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στην τουρκική όχθη, όπου επιβίβασαν στη βάρκα, άλλη μια ομάδα, 11 λαθρομεταναστών, τους οποίους επίσης μετέφεραν στην ελληνική όχθη.
Κατά την επέμβαση των αστυνομικών για τη σύλληψη τους, οι δυο δράστες αντιστάθηκαν και τους απείλησαν με τις κυνηγετικές καραμπίνες, ενώ οι αστυνομικοί αντέδρασαν, τραυματίζοντας τον 27χρονο διακινητή στο μηρό.
Ο 27χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Κατασχέθηκαν μία φουσκωτή βάρκα, μία εξωλέμβια μηχανή, ένα μαχαίρι, δύο κυνηγετικά φυσίγγια και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...