Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Παρασκευή 11/11/11: Είναι κάτι παραπάνω από απλή ημερομηνία;



Έξι "άσσοι" ή αλλιώς τρία "11" στη σειρά. Μια ημερομηνία (11/11/11) που, καθώς πλησιάζει, ζωντανεύει ολοένα και περισσότερο τις αισχατολογικές προβλέψεις. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;
Η μυστήρια αυτή ημερομηνία που έχει έναν αιώνα να φανεί, για πολλούς είναι ένα "παιχνίδι" των αριθμών, αλλά για άλλους δεν είναι κάτι βαθύτερο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πώς η ημερομηνία αυτή είναι  άκρως ευνοϊκή, από κοσμικής απόψεως, ενώ  άλλοι θεωρούν πώς ισχύει το ακριβώς αντίθετο, καθώς τη θεωρούν γρουσούζικη.
Δεν απουσιάζουν βέβαια και οικαταστροφολόγοι που δεν αποκλείουν τη συντέλεια του κόσμου (προλαμβάνοντας όσους υποστηρίζουν ότι, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια, αυτό θα συμβεί στις 21/12/2012!).
Ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους η «επιστήμη» της αριθμολογίας απέδιδε απόκρυφη σημασία - θετική ή αρνητική - στους αριθμούς και αυτή η πίστη - γιατί περί πίστης πρόκειται, σύμφωνα με τους επιστήμονες - έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα.
Το "κακό" 11
Το αρνητικό της όλης υπόθεσης είναι ότι, σύμφωνα αυτές τις αρχαίες μυστικές πεποιθήσεις, το 11 (και η ημερομηνία της 11ης Νοεμβρίου 2011 δυστυχώς περιέχει τρία "11" στη σειρά) βρίσκεται ανάμεσα στους "θείους" αριθμούς 10 και 12 και το 11 κρύβει μέσα του μια πάρα πολύ κακή σημασία.
Αν έχεις τρία 11 στη σειρά, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο;
Μέχρι και μία νέα ταινία τρόμου με τίτλο "11/11/11"  έχει ετοιμασθεί για την περίσταση. «Την ενδέκατη ημέρα του ενδέκατου μήνα του ενδέκατου έτους μία πύλη θα ανοίξει;», μας προειδοποιεί το σχετικό τρέιλερ.
Το "καλό" 11
Δεν λείπουν όμως και οι σύγχρονοι αριθμολόγοι, που θεωρούν ευνοϊκή ημερομηνία την 11/11/11, στο ευρύτερο πλαίσιο νοοτροπίας της «Νέας Εποχής» (New Age), θεωρώντας ότι η Γη θα κατακλυστεί από θετική ενέργεια που θα ανεβάσει το επίπεδο συνείδησης των ανθρώπων, οπότε η ημερομηνία είναι κατάλληλη να παντρευτεί κανείς ή να ξεκινήσει μία δουλειά.
Πολλοί, πάλι, συνδυάζουν το 11 με τα τυχερά παιγνίδια, οπότε τη συγκεκριμένη μέρα ίσως έχουν αυξημένη διάθεση να ποντάρουν κάπου.
Τι λέει η επιστήμη;
Οι ανθρωπολόγοι και οι ψυχολόγοι εξηγούν ότι όλα αυτά δεν προέρχονται παρά από την παμπάλαιη ανθρώπινη τάση να βρίσκουμε νόημα και σύμβολα σε τυχαία περιστατικά και σχήματα, τροφοδοτώντας έτσι την υπερφυσική μας διάθεση.
Λόγω της προϊστορικής εξέλιξής του, Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι νευρωνικά "καλωδιωμένος" να διακρίνει πρότυπα και νοήματα στα διάφορα αισθητηριακά δεδομένα που συλλέγει κάθε ώρα και στιγμή. Με τον τρόπο αυτό, ο άνθρωπος βοηθήθηκε στην έγκαιρη διάγνωση πιθανών κινδύνων και στην επιβίωσή του.
Όση περισσότερη λοιπόν σημασία δίνει κανείς σε κάτι, όπως στην περίπτωσή μας στον αριθμό 11, τόσο θα αρχίσει να το βλέπει γύρω του (π.χ. στο ρολόι του, όταν η ώρα είναι 11:11). Όπως διαβεβαιώνουν, στις 11/11/11 κανείς δεν έχει να φοβάται κάτι, αλλά ούτε και να είναι υπερβολικά αισιόδοξος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...