Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Στα χέρια του Reichenbach η κυβερνητική εξουσία;


Την εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην «task force» υπό τον Horst Reichenbach φαίνεται πως περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό σχέδιο για να πάρουμε την 6η δόση, σύμφωνα με δημοσίευμα – «βόμβα» του πρακτορείου Reuters! «Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους. Οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό», δηλώνει μεταξύ άλλων στο Reuters ευρωπαϊκή πηγή που δεν κατονομάζεται, προσθέτοντας: «ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα».

Κατά το δημοσίευμα, οι εταίροι μας αναζητούν ένα πρόσωπο που «να μιλάει ελληνικά, αλλά να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων», το οποίο μαζί με την task force θα αναλάβει κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, με πρώτη από όλες τις αποκρατικοποιήσεις. «Πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε», υπογραμμίζει.
Βάσει της πρότασης, η προς το παρόν ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν, που βρίσκεται στην Αθήνα υπό τον κ. Reichenbach, θα ενισχυθεί με εκατοντάδες τεχνοκράτες και θα αποκτήσει ορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες, για τις οποίες θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
«Το μέγεθος της παρέμβασης θα είναι άνευ προηγουμένου», αναφέρει ο ίδιος και συμπληρώνει: «εάν είχαμε ενδείξεις υπεύθυνης διαχείρισης όπως συνέβη στην Ιρλανδία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αυτό όμως, λείπει στην Ελλάδα».
Κατά τον ίδιο, στους κόλπους της Ε.Ε. «είναι σαφής η στήριξη της πρότασης για μεγαλύτερη εποπτεία στην Ελλάδα», αν και κάποιοι διαφωνούν κάνοντας λόγο για μορφή αποικιοκρατίας που θα έφερνε σε δύσκολη θέση την Ένωση.
Πάντως, η Κομισιόν διέψευσε το δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως κανένα κράτος – μέλος δεν έχει καταθέσει πρόταση για εκχώρηση εξουσιών από την Ελλάδα, κάτι το οποίο θα προσέκρουε και στις συνθήκες της Ε.Ε.

star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...