Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Συναντήθηκε με τον Ρομπάι ο άνθρωπος – κλειδί της Γερμανίας και εντολέας της Μέρκελ!


Συνεχείς συναντήσεις έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του την οικονομία της Γερμανία και όχι μόνο! Ο Γιόζεφ Άκερμαν, ο Πρόεδρος της Deutsche Bank και επικεφαλής του IIF, που έχει στα χέρια του και την απόφαση για το αν θα θεωρηθεί το κούρεμα των ομολόγων πιστωτικό γεγονός αντιπροσωπεύοντας τις τράπεζες που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους ελληνικά ομόλογα, δεξί χέρι της Μέρκελ που δεν γίνεται τίποτα αν δεν δώσει εντολή ο ίδιος στην Γερμανίδα καγκελάριο, πραγματοποιεί συνεχείς συναντήσεις με τραπεζίτες και ευρωπαίους αξιωματούχους για να συζητήσουν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και τι μέλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.

Το ερώτημα βασικά, είναι αν η τράπεζά του έχει ακόμα έκθεση σε ελληνικά ομόλογα και CDS, και φυσικά πως γίνεται ο ίδιος να έχει στα χέρια του το μαχαίρι και το καρπούζι!
O επικεφαλής του IIF Joseph Ackerman, είχε την Δευτέρα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Ε, Herman Van Rompuy, με θέμα τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαίου διπλωμάτη.
Ο κ. Rompuy συναντήθηκε με τον κ. Ackerman τη Δευτέρα, ανέφερε ο διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι “συζήτησαν για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, για “κουρέμα” και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...