Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η μήνυση για εσχάτη προδοσία πυροδοτεί αντιδράσεις


Επίθεση στον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κ. Χρυσόγονο εξαπολύει μέσω του newsbomb.gr o χειρουργός Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου και την οποία ο Άρειος Πάγος έχει ήδη αποστείλει στη Βουλή.



Η επιστημονική άποψη του κ. Κ. Χρυσόγονου, που φιλοξενήθηκε στο ρεπορτάζ του newsbomb.gr , σχετικά με τη δυνατότητα υποβολής μήνυσης κατά βουλευτών για γνώμη ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Αντωνίου, ο οποίος δίνει τη δική του εκδοχή.

Σε επιστολή που έστειλε στο newsbomb.gr ο κ. Αντωνίου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Συμφωνώ ότι η γνώμη και ψήφο των βουλευτών κατά την άσκηση των καθηκόντων των δεν ποινικοποιείται (Συντ. 60, 61). Εκτός από μία. Αυτήν που εκχωρεί Εθνική Κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις (παράβαση του όρκου των «για την πίστη των στο δημοκρατικό πολίτευμα και το Σύνταγμα», (καθώς και για συκοφαντική δυσφήμηση) (Συντ. 59,60,61, Σπινέλης). Τέτοια γνώμη και ψήφο συνιστά Εσχάτη Προδοσία Κε Καθηγητά!!, όπως είναι και λογικά προφανές».

Χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις ο κ. Αντωνίου κατηγορεί ως προδότη και τον κ. Χρυσόγονο και αναρωτιέται γιατί δεν κάνει και ο ίδιος μήνυση για εσχάτη προδοσία, έστω κατά των υπουργών, αφού ούτως ή άλλως ασκεί και ο κ. Χρυσόγονος σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...