Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ καλεί τους πιστούς να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτική δωρεά οργάνων από κλινικά νεκρούς δότες

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απέστειλε εγκύκλιο σημείωμα προς το πλήρωμα της Επαρχίας του με τις θέσεις της τοπικής Εκκλησίας για το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων στο πλαίσιο του νέου νόμου που προώθησε το υπουργείο Υγείας και προβλέπει την "εικαζόμενη συναίνεση"... Σύμφωνα με το amen. gr, αφού αναλύει τις θέσεις της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ καλεί τους πιστούς να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτική "δωρεά" οργάνων σώματος από κλινικά νεκρούς δότες.

"Η απαράδεκτος νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβερνήσεως που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν αυτής τα ανωτέρω και που εισαγάγει την λειτουργία ιδιωτικών συμφερόντων Κέντρων Μεταμοσχεύσεων, με ο,τι ιδιοτελές αυτό συνεπάγεται μας υποχρεώνει να προτρέψωμεν το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, προς διασφάλισι της ιερότητος της ζωής του να προβή στις σχετικές δηλώσεις στα αρμόδια Κέντρα Εξυπηρετήσεως Πολιτών (Κ.Ε.Π.) ότι δεν συναινεί δια την εφαρμογή σ’αυτό του σχετικού Νόμου" σημειώνει ο Μητροπολίτης Πειραιώς.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...