Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις γύρω από την κυπριακή ΑΟΖ

Συνέχισαν τις προκλητικές ενέργειες οι Τούρκοι πάνω από την Κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με τις εφημερίδα "Πολίτης", τουρκικό αναγνωριστικό αεροπλάνο στρατιωτικού τύπου πραγματοποίησε πτήση πάνω από το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ και της πλατφόρμας της Νοble. Το εν λόγω αναγνωριστικό αεροπλάνο κινήθηκε προς την "Αφροδίτη"- οικόπεδο 12- σε ύψος περίπου 2.200 ποδών. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν, πως το αεροπλάνο δεν προσέγγισε την πλατφόρμα πέραν των 2 ναυτικών μιλίων, ούτε και σε ύψος χαμηλότερο των 2.000 ποδών (που είναι το απαγορευτικά όρια που έχουν τεθεί για τις εργασίες της "Noble" για πτητικά μέσα).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το τουρκικό αναγνωριστικό αεροπλάνο είχε απογειωθεί την Τετάρτη από αεροδρόμιο της Σμύρνης και προσγειώθηκε την ίδια μέρα στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Ακολούθως, χθες, το αεροπλάνο απογειώθηκε από τα κατεχόμενα για να πραγματοποιήσει αναγνωριστική πτήση κυρίως πάνω από το οικόπεδο 12 όπου διεξάγονται οι εργασίες της "Noble", επιστρέφοντας στην Τύμπου νωρίς το απόγευμα.

Όσον αφορά στο "Πίρι Ρέις", αυτό συνέχισε και χθες να κινείται από και προς τα οικόπεδα 8 και 12 φτάνοντας κάποια στιγμή το πρωί στην πλησιέστερη, μέχρι σήμερα, απόσταση (μικρότερη των 20 ναυτικών μιλίων) από την πλατφόρμα της "Noble".

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή του την εξόρμηση το ερευνητικό πλοίο έριξε το ειδικό του καλώδιο για πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών, ενώ στη συνέχεια το μάζεψε καθώς απομακρυνόταν από το οικόπεδο 12.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τουρκική φρεγάτα που παρακολουθούσε επί σειρά ημερών την πλατφόρμα και απομακρύνθηκε προχθές το απόγευμα δεν επέστρεψε, ενώ το πλοίο ανεφοδιασμού που συνόδευε το "Πίρι Ρέις" απομακρύνθηκε και τη θέση του πήρε μια τουρκική κορβέτα.



newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...