Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ερντογάν: Αιτία πολέμου το επεισόδιο του Μαβί Μαρμαρά.

Η αιματηρή επέμβαση των Ισραηλινών στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά το Μάιο του 2010, αποτελούσε αιτία πολέμου, ωστόσο «η Τουρκία ενήργησε με υπομονή», υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένο κείμενο συνέντευξης που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα. «Το επεισόδιο της 31ης Μαΐου 2010 στο (πλοίο) Μαβί Μαρμαρά, η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε διεθνή ύδατα, δεν ήταν σύμφωνη με οποιονδήποτε διεθνή νόμο. Στην πραγματικότητα ήταν αιτία πολέμου...

Εντούτοις, όπως αρμόζει στο μεγαλείο της Τουρκίας, αποφασίσαμε να ενεργήσουμε με υπομονή», αναφέρει ο Ερντογάν για το επεισόδιο που στοίχισε τη ζωή σε εννέα Τούρκους ακτιβιστές.
Αποσπάσματα της συνέντευξης στο Αλ-Τζαζίρα, η οποία είχε μεταφραστεί στα αραβικά, μεταδόθηκαν την Πέμπτη. Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή έδωσε στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ περισσότερα αποσπάσματα στα τουρκικά.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Ερντογάν σημειώνει επίσης ότι τουρκικά σκάφη θα αναλάβουν να προστατεύουν στο μέλλον τέτοιες αποστολές.

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...