Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Όπου δεν φτάνει η προπαγάνδα του Mega, φτάνει η μολότωφ του κουκουλοφόρου


Τα όσα έγιναν χτες το πρωί στο Σύνταγμα ήταν αν μη τι άλλο αναμενόμενα. Οι μηχανισμοί του παρακράτους έχουν γίνει τόσο προβλέψιμοι που δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά αυτό που ο καθένας θα περίμενε. Αμόλυσαν μία χούφτα προβλέψιμους κουκουλοφόρους, οι οποίοι αφού απέτυχαν στην πρώτη φάση της προσπάθειάς τους, μπροστά στην Βουλή, μεταφέρθηκαν στο κάτω μέρος της πλατείας και άρχισαν το γνωστό τους παιχνίδι με τις μολότωφ και τις πέτρες...

Η αστυνομία τους χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά πολύ όμορφα, αφήνοντάς τους για πολύ ώρα να  ξεφορτώνουν μολότωφ, ενώ την ίδια ώρα αυτή ξεφόρτωνε χημικά, προκειμένου να διώξει τον κόσμο από το Σύνταγμα. Και τα κατάφερε μέχρις ενός βαθμού. Πολύς κόσμος, προκειμένου να γλυτώσει από τα χημικά έφυγε από την πλατεία. Πολλοί πήραν τις γυναίκες και τα παιδιά τους και πήγαν σπίτια τους. Πολλοί όμως απλά οπισθοχώρησαν στα στενά άλλοι έφυγαν προς την Λεωφόρο Αμαλίας. Και αυτοί - δίχως λόγο - δέχτηκαν την επίθεση της αστυνομίας.

Χέρι με χέρι δούλεψε χτες το κράτος με το παρακράτος. Από την μία αστυνομικοί οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση προκειμένου αυτή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ολοένα και αυξανόμενης μάζας που συγκεντρωνόταν στο Σύνταγμα. Και από την άλλη ανόητοι και εθισμένοι στην άσκοπη βία κουκουλοφόροι, οι οποίοι προσπάθησαν για ακόμη μια φορά να κάνουν αυτό που κάνουν πάντα. Να ρίξουν νερό στον μύλο της κυβέρνησης.

Και έτσι ακριβώς έγινε. Αφού έπνιξαν το κέντρο στα δακρυγόνα, οι αστυνομικοί επέδραμαν, διασκορπίζοντας τον κόσμο. Η εικόνα που έμεινε ήταν και πάλι αυτή των δακρυγόνων, των μολότωφ και του ξύλου δεξιά και αριστερά. Μετά την 5η Μαίου του 2010 με τον εμπρησμό της Marfin και τις δολοφονίες των αθώων ανθρώπων, για άλλη μία φορά οι καθοδηγούμενοι προσπάθησαν να διαλύσουν το μαζικό κίνημα των Ελλήνων. Όπως είπαμε την πρώτη φορά που το προσπάθησαν έφαγαν τα μούτρα τους, καθώς αντιμετωπίστηκαν από τους συγκεντρωμένους Έλληνες πολίτες. Τα κατάφεραν την δεύτερη, αλλά μόνο προσωρινά. Και αυτό γιατί το απόγευμα και το βράδυ ξαναμαζεύτηκε κόσμος στο Σύνταγμα.

Ο σχεδιασμός όμως της μέρας ήταν ολοφάνερος. Και ολοφάνερο ήταν ότι έγινε από συγκεκριμένα κέντρα. Τα οποία φυσικά δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να χρησιμοποιήσουν τις ομάδες των κουκολοφόρων πετυχαίνοντας έτσι με ένα σμπάρο δύο τριγόνια. Κατ' αρχήν να δώσουν υλικό στα ΜΜΕ να μιλούν για συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και κατά δεύτερον να αποσπάσουν την προσοχή από το κίνημα των αγανακτισμένων και να την μεταφέρουν στους γνωστούς αγνώστους, οι οποίοι αναδεικνύονται σε εφεδρεία της κυβέρνησης. Και να δώσουν αφορμή να ακουστεί το εξής, σε συζητήσεις στο Σύνταγμα.: "όπου δεν φτάνει η προπαγάνδα του Mega, φτάνει η μολότωφ του κουκουλοφόρου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...