Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ποιοι “κόπηκαν” από τη νέα κυβέρνηση

Ένα πράγμα που σίγουρα δεν έχει τηρήσει ποτέ ο πρωθυπουργός από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία ήταν η δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος. Επιπλέον, στον τρίτο ανασχηματισμό επιβεβαιώθηκε ότι τα νέα πρόσωπα δεν είναι και τόσο νέα αφού απλώς οι υπουργοί μετακινούνται από το ένα υπουργείο στο άλλο. Υπάρχουν όμως και αυτοί που αποχαιρετούν τις θέσεις τους και μάλιστα πρόκειται για πρόσωπα που απολάμβαναν πλήρως την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού...
Η μεγάλη “έκπληξη” ήταν η Λούκα Κατσέλη.

Η κυρία Κατσέλη ήταν από τους υπουργούς που αρχικά είχε ξεκινήσει ως “παρίας” της κυβέρνησης, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας μαζί με τον άλλοτε τσάρο Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Όμως ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος κατάφερε να την απομακρύνει και στον δεύτερο ανασχηματισμό η κυρία Κατσέλη ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας.

Από κει και πέρα, οι σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου βελτιώθηκαν – παρά το γεγονός ότι εξακολουθούσε να αντιπροσωπεύει το “παλιό ΠΑΣΟΚ” μέσω του  συζύγου της Γεράσιμου Αρσένη – και τελικά κατέληξε να στηρίζει απόλυτα τον πρωθυπουργό.

Όμως στις 10:07 του πρωινού της Παρασκευής, η Λούκα Κατσέλη είδε την πόρτα της εξόδου.

Το “γιατί” δεν είναι να βασανίζει και πολύ το μυαλό του καθενός, αφού η κυρία Κατσέλη φέρεται να ζήτησε η ίδια το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όμως έπρεπε να πάρει ο κ. Βενιζέλος για να τηρηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες. Επιπλέον, η κυρία Κατσέλη είχε και μια μικρή σύγκρουση με την τρόικα, πράγμα που στους Ευρωπαίους δεν άρεσε και ιδιαίτερα...

Δεύτερος “χαμένος” ο Δημήτρης Δρούτσας.

Ο οποίος τελευταία δέχτηκε μεγάλη “λάσπη” από την αντιπολίτευση, η οποία του χρέωσε ως και απουσία ελληνικής υπηκοότητας.

Η οικογενειακή κατάσταση του κ. Δρούτσα αλλά, για να είμαστε και δίκαιοι, η έλλειψη  ικανότητας διαχείρισης βασικών θεμάτων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και οι τελευταίες δηλώσεις του περί αλλαγών του πολιτικού συστήματος που εξόργισαν τους υπόλοιπους βουλευτές, τον έθεσαν εκτός νέας διακυβέρνησης.

Τρίτη στη σειρά που έχασε τον υπουργικό θώκο, η Τίνα Μπιρμπίλη.

Προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, οικολόγος ακτιβίστρια και αντιδραστική με τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης.

Είχε την προστασία του ίδιου του πρωθυπουργού, μέχρι που συγκρούστηκε ανοιχτά και δημόσια με τον πρώην τσάρο, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και ο κ. Παπανδρέου αναγκάστηκε να της πει: “Φίλοι, φίλοι, αλλά η δουλεια, δουλειά”.

Στα πλαίσια του “μικρού, ευέλικτου” κυβερνητικού σχήματος, ο Γιάννης Διαμαντίδης βγήκε εκτός κυβέρνησης, αφού πλέον δεν υφίσταται το ίδιο το υπουργείο.

Το Ναυτιλίας και Θαλασσίων Υποθέσεων ιδρύθηκε κατά το δεύτερο ανασχηματισμό και επιβίωσε μόλις ένα χρόνο και κάτι.

Οι υφυπουργοί

Μιλένα Αποστολάκη, Άννα Νταλάρα, Θεοδώρα Τζακρή,   Ελπίδα Τσουρή, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Κουσελάς, Σπύρος Κουβέλης, Παναγιώτης Ρήγας, Γιάννης Πανάρετος, Σπύρος Βούγιας και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Οι υφυπουργοί έπεσαν θύματα του “μικρού” κυβερνητικού σχήματος.

Ο Γιάννης Πανάρετος βέβαια πληρώνει και την κόντρα του με τους Πανεπιστημιακούς, η οποία τελευταία είχε φτάσει στα άκρα.

Η Άννα Νταλάρα από την άλλη ήταν αγαπητή υφυπουργός της κυβέρνησης, όμως ήταν η γυναίκα που δέχθηκε τα περισσότερα “γιουχαϊσματα” των Αγανακτισμένων πολιτών!

Cosmo.gr

1 σχόλιο:

  1. Μα πως θα γίνει ανακύκλωση καλέ για να γλείψουν όλοι απ' το κουτάλι με το μέλι. Άλλος να το κρατάει αλλός να το κουνάει, άλλος να το στηρίζει, άλλος να μαζεύει αυτά που τρέχουν αλλά οι κανόνες αυτού του παιχνιδίου λένε πως όλοι πρέπει να είναι σχεδόν όλοι σύμφωνοι όταν φτάνουν για να γλείψουν το μέλι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...