Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΪ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ! – Ποιά ονόματα ακούγονται μέχρι στιγμής

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 9:00 ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ – ΣΤΙΣ 13.00 Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ
Για να μην έχουμε ξανά ανακοινώσεις ..πυτζάμας ο ανασχηματισμός για αύριο το πρωι στις 9, πριν ανοίξουν οι αγορές.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λίστα με τα...
ονόματα δεν έχει κλείσει οριστικά, αν και από πολύ νωρίς υπήρχαν κάποια ονόματα, με πολλές όμως καραμπόλες.
Νωρίτερα στο ΟΛΥΜΠΙΑ είχαμε αναφέρει τα πρώτα ονόματα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα όσα είχαμε αναφέρει παραμένουν σε ισχύ. Δηλαδή, στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος που αφήνει τη θέση του Υπουργού Άμυνας στον Χρήστο Παπουτσή.
Για το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι έχει προταθεί (ως δεύτερη θέση) στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε περίπτωση που αρνηθεί ο Λ. Παπαδήμος. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον θέλουν να έχει αρνηθεί τη θέση, ωστόσο για την συγκεκριμένη θέση υπάρχει και άλλο ένα όνομα, αυτό της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία μέχρι πρότινος φημολογούνταν ότι θα παρέμενε στο Υπουργείο Παιδείας.
Ο  Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θα βγει εκτός κυβέρνησης και αναμένεται να μετακινηθεί κατά πάσα πιθανότητα στο υπουργείο Εξωτερικών.
Δεν είναι βέβαιο αν ο Φίλιππος Σαχινίδης θα μετακινηθεί από τη θέση του υφυπουργού Οικονομικών, καθώς  έχει πλήρη γνώση του μεσοπρόθεσμου πργράμματος, το οποίο συζητείται την Πέμπτη το απόγευμα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.
Ακούγεται επίσης ότι έχει προταθεί στην Λούκα Κατσέλη να αναλάβει ένα από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης ή Πολιτισμού.
Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο να συγχωνετούν όλα τα αναπτυξιακά υπουργεία στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, υπό τον Μ. Χρυσοχοίδη, μαζί με τον τομέα της ενέργειας από το Περιβάλλοντος.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η Λ. Κατσέλη ενδέχεται να βρεθεί εκτός κυβέρνησης και ο Κώστας Σκανδαλίδης να μετακινηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά εκτός θα βρεθεί και η Τίνα Μπιρμπίλη, αν και δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με το Περιβάλλοντος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κομμάτι που μένει από αυτό το Υπουργείο θα μεταφερθεί στο Υποδομών, στο οποίο και θα παραμείνει ο Δ. Ρέππας, αν και φημολογούνταν να αναλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι της κυβέρνησης.
Ο Γερουλάνος θα αναλάβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου στη θέση του Γ. Πεταλωτή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται για κάποιο υπουργικό αξίωμα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να αναλαμβάνει υπερ-πουργός στο υπουργείο Υγείας, μαζί με την κοινωνική ασφάλιση, υπό τον Γ. Κουτρουμάνη και τον τομέα του αθλητισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης παραμένει στο Εσωτερικών και εδώ υπάρχει ένα θέμα με συγχώνευση και άλλου υπουργείου, αυτό της Προστασίας του Πολίτη. Αν γίνει αυτό τότε ο Π. Μπεγλίτης να αναλάβει πιθανότατα αναπληρωτής υπουργός.
Άγνωστη παραμένει η τύχη του Χ. Παμπούκη, της Τίνας Μπιρμπίλη, του Δ. Δρούτσα και πολλών υφυπουργών, ενώ επίσης άγνωστο παραμένει τι θα γίνει και με το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...