Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ...



Από το Νικόλα Χαραλαμπίδη

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει στις αγορές ουτε σε 20 χρονια. Οχι μονο λόγω χρέους αλλά και λόγω πρωτογενούς ελλείματος.

Οπότε δεν κερδίζει τίποτα αν συνεχίσει την προσπάθεια να εξοφλησει το χρεος. Πρεπει να κάνει αναδιαρθωση και μαλλιστα μονομερή (αυτο που λένε "εχθρική").
Αυτό θα γίνει με την έκδοση νέου νομίσματος (πχ ελληνικό ευρώ) με υποχρεωτική μετατροπή των ελληνικών ομολόγων (χρεους) από 1 ευρω προς 1 "ελληνικό ευρώ". Ουσιαστικά ειναι κατι σαν "επιστροφή στη δραχμή" και ταυτοχρονο κούρεμα χρεους με συνεχή αναπροσαρμογή (όποτε "γουσταρουμε" κοβουμε πληθωριστικό νομισμα και πληρώνουμε τους δανειστες μας).

Το κράτος θα εκδίδει πληθωριστικό νομισμα για να μπορει να πληρώσει χρέος, συντάξεις και μισθούς. Διαφορετικά αν παραμείνει στο ευρώ θα είναι αναγκασμένο να κανει συνέχεια μειώσεις μισθών με τελικό αποτέλεσμα την υφεση, το παγωμα της αγοράς και την κοινωνική αναταραχη. Με το πληθωριστικό νόμισμα οι εισαγωγές θα εκμηδενιστούν και οι εξαγωγές θα εκτοξευτούν στα υψη. (Μη ξεχνατε ότι εισαγουμε ακόμα και αρνιά από τα Σκόπια αντι να αυξησουμε την ελληνική παραγωγή που ειναι κλάσεις ανώτερη σε ποιοτητα). Οι ξενοι μετανάστες θα εγκαταλείψουν τη χώρα, οι έλληνες άνεργοι θα βρουν δουλειά και η οικονομία θα αναθερμανθει.

Το κρατος θα εχει τη δυνατότητα δημοσίων επενδύσεων (με το ευρω δεν θα ξαναγινουν ποτε δημοσιες επενδυσεις). Η χωρα θα γινει ανταγωνιστική, η ανταγωνιστικότητα θα φερει εξαγωγες, οι εξαγωγες συνάλλαγμα, το συνάλλαγμα ανάπτυξη και η ανάπτυξη παραγωγικότητα κ.ο.κ. Αν παραμεινουμε στο ευρώ οτι συνάλλαγμα βγαλουμε θα μας το φάει το χρέος και η υφεση θα συνεχίζεται.

Οι μόνοι χαμένοι από την αναδιάρθωση και έξοδο από το ευρώ θα είναι οι Τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες (μονοπώλια - ολιγοπώλια) οι οποίοι ομως ειχαν υπερκέρδη τα τελευταία 30 χρονια.

Αξίζει τον κόπο να θυσιαστουν δυο -τρεις μεγιστάνες και να σωθεί η χώρα παρά να θυσιαστούν 10 εκατομμύρια ελληνες. Δε νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...