Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πυρηνικός τρόμος στην Ιαπωνία - Καθησυχάζει ο Πούτιν!


 Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ρώσος πρωθυπουργός σύμφωνα με τηλεγραφήματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε στους δημοσιογράφους από την πόλη Τομσκ της Σιβηρίας, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η χώρα του δεν αλλάζει τα σχέδιά της για την κατασκευή δεκάδων πυρηνικών αντιδραστήρων τα χρόνια που έρχονται...

Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκαν νέες εκρήξεις στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Μετά από έναν ισχυρότατο μετασεισμό της τάξεως των 6,2 βαθμών οι εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα 3 τινάχτηκαν στον αέρα αφού σημειώθηκαν 2 εκρήξεις! Είναι χαρακτηριστικό πως από τις εκρήξεις είχαμε και απώλειες αφού υπάρχει ένας αγνοούμενος ενώ εννέα άτομα τραυματίστηκαν.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Ιαπωνίας στην προσπάθειά της να διατηρήσει την τάξη και να μην διασπείρει πανικό υπογραμμίζει πως τα επίπεδα ραδιενέργειας δεν είναι ανησυχητικά, αλλά δεν κρύβει και την αγωνία της για την τύχη του αντιδραστήρα 2 αφού όπως δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας πυρηνικής ασφαλείας «Ο αντιδραστήρας Νο.2 απώλεσε πλήρως το σύστημα ψύξης».

Για να αντιληφθούμε τα πραγματικά μεγέθη αρκεί να θυμηθούμε πως οι μετασεισμοί στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος του μεγάλου σεισμού της Αθήνας το 1999! Κατά συνέπεια οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ιαπωνίας, βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού αφού μετά τον μεγα-σεισμό των 9 Ρίχτερ, ότι έχει μείνει όρθιο μπορεί εύκολα να καταρρεύσει με έναν μετασεισμό των 6,5 – 7 Ρίχτερ…

Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...