Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Κρίσιμες συναντήσεις Γ.Παπανδρέου με Ν.Σαρκοζί και πολιτικούς αρχηγούς






ImageΤo κρισιμότερο, ίσως, ραντεβού Έλληνα πολιτικού ηγέτη με ξένο ομόλογό του πραγματοποιείται την ερχόμενη Πέμπτη 10 Μαρτίου στα Ιλίσια Πεδία με τον Γ.Παπανδρέου να συναντάται με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί σε μία συνάντηση, όπου τουλάχιστον από ελληνικής πλευράς υπάρχει ένα διαπραγματευτικό "χαρτί" για την στήριξη των ελληνικών θέσεων εν όψει της σνόδου της Ε.Ε. στις  11 και 25 Μαρτίου: Η ναυπήγηση των 3+1 φρεγατών FREMM. Και θα ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα αν και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μερκέλ κινείτο στο ίδιο πλαίσιο και ζητούσε κάποια ανταλλακτικά αποτελέσματα προκειμένου να έρθει πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις. Για την ώρα αυτό δεν συμβαίνει, παρά μόνο σε επίπεδο περιφερειακών επαφών Γερμανών με Έλληνες αξιωματούχους.  
Πάντως αύριο συναντάται ο πρωθυπουργός με τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε μία προσπάθεια να δείξει ότι υπάρχει αρραγές εςσωτερικό μέτωπο. Οι επαφές θα πραγματοποιηθούν κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου προς του αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια επίτευξης συναίνεσης για την αποτελεσματικότερη προώθηση των ελληνικών θέσεων.
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των συναντήσεων θα διαμορφωθεί ως εξής:
- 10.00 π.μ.: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.
- 2.15 μ.μ.: Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
- 3.30 μ.μ.: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη
- 4.45 μ.μ.: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει η ελληνική κυβέρνηση στην έκτακτη Σύνοδο της 11ης Μαρτίου, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...