Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος: Θα έχουμε εξεγέρσεις!






Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος: 
Θα έχουμε εξεγέρσεις!

***
Περιστερίου: "Η λαϊκή οργή σήμερα δεν έχει αρχή και τέλος"
Ανήσυχος ο κ. Χρυσόστομος για ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη
του Νίκου Παπαχρήστου
Ανήσυχος εμφανίστηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος για ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των σκληρών μέτρων λιτότητας που λαμβάνονται για την υπέρβασή της. "Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Να το καταλάβουν οι πολιτικοί" τόνισε ο Μητροπολίτης Περιστερίου, μιλώντας στο Alter και το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του Άκη Παυλοπούλου, σημειώνοντας ότι "ο λαός χρειάζεται ελπίδα και προσδοκία. Χρειάζεται ενότητα. Ο λαός απελπίζεται διότι βλέπει ότι οι θυσίες του δεν βρίσκουν ανταπόκριση".
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ποιμενάρχης μιας επαρχίας που εκτίνεται στον πολυπληθέστερο δήμο του λεκανοπεδίου όπου είναι εμφανείς οι επιπτώσεις από την κρίση, τόνισε ότι "η Εκκλησία πρέπει να κάνει σημαία της" το κήρυγμα των προφητών οι οποίοι επέκριναν πρώτα την εξουσία της εποχής τους. "Να βγει να μιλήσει για όλους αυτούς που έφεραν εδώ την χώρα. Και όχι τώρα αλλά τα τελευταία 30 χρόνια. Όλοι είναι υπεύθυνοι" είπε μεταξύ άλλων ο κ.Χρυσόστομος.
"Η λαϊκή οργή σήμερα δεν έχει αρχή και τέλος. Καθημερινώς αυξάνει και ποιότητα και σε ποσότητα. Αυξάνει η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Ολόκληρου του ελληνικού λαού εκτός από εκείνους που συνεχίζουν να βολεύονται" είπε και δήλωσε ανήσυχος ότι θα ζήσουμε καταστάσεις ανάλογες με εκείνες της περιόδου της Κατοχής: "Θα αυξάνονται οι άνεργοι, οι άστεγοι και εκείνοι που θα ζητούν ένα πιάτο φαγητό". Ο Μητροπολίτης Περιστερίου εκτίμησε πως θα είναι δύσκολο "ακόμα και για εμάς ως Μητρόπολη να τους βοηθήσουμε", αφού όπως είπε υπάρχουν πλέον οικογένειες που κανένα μέλος τους δεν εργάζεται και η επιβίωσή τους καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη.
"Η μη ύπαρξη κοινωνικής δικαιοσύνης θα μετατρέψει ένα πολιτικό θέμα σε κοινωνικό θέμα. Θα έχουμε εξεγέρσεις" επισήμανε και υπενθύμισε ότι όλες οι εξεγέρσεις στην Ευρώπη, τη Nότιο Αμερική και αλλαχού ξεκίνησαν από την κοινωνική αδικία και την φτώχεια του λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...